lauantai 18. maaliskuuta 2017

Asunto ennen remonttia

Viimeiset puolitoista viikkoa olemme tavanneet päivittäin niin remontti- kuin keittiöfirmojakin ja vähitellen suunnitelmat alkavat selkiytyä uuden kotimme suhteen. Emme ole vielä tehneet päätöstä kuka tekee remonttimme ja mistä keittiö tilataan, sillä muutamat tarjoukset ovat vielä kuulematta. Tässä kuitenkin kuvia asunnolta ennen remonttia. 

uusikoti

Heti sisään tullessa avautuu näkymä olohuoneeseen. Rakastuin välittömästi tuohon valtavaan ikkunaan ja pylvääseen! Tällä hetkellä kaikki seinät ovat likaisia ja jokainen kulma kulunut, eli ihan alkuun seinät ja katto saavat valkoista maalia pintaansa. Lautalattia hiotaan ja kuultolakataan vaaleaksi, listat vaihdetaan tai maalataan. 

uusikoti2

Pylvään takaa löytyy ruokailutila sekä keittokomero. Tähän tilaan mahtuu isompikin ruokapöytä.

uusikoti4

Keittokomeron erottava seinä puretaan niin, että keittiöstä ja ruokailutilasta tulee yhtä tilaa. Oikealla näkyvät korkeat kaapit puretaan ja niiden tilalle tulee jääkaappi, pakastin sekä kuiva-ainekaappi. 

uusikoti5

Tämä keittiö puretaan kokonaan. Tilalle tulee yläkaapiton keittiö, josta kirjoittelen ihan omassa postauksessaan. Keittiön kodinkoneet sain myytyä alle viikossa ja keittiön kalusteistakin pyritään pääsemään pikkurahalla eroon. Näin säästetään purku- ja poisvientikuluissa ja saadaan samalla kätevästi hieman lisäystä remonttibudjettiin. 

uusikoti3

Olohuoneesta on kulku makuuhuoneisiin. Oikealla vanhempien makuuhuone, vasemmalla pojan huone.

uusikoti6

Vanhempien makuuhuoneeseen tulee myös valkoista maalia pinnoille ja lattialle sama käsittely kuin muuallakin asunnossa. Ehkä joskus vielä jollekin seinälle suditaan muutakin sävyä, mutta juuri nyt ei riitä kapasiteetti sen pohtimiseen.

uusikoti7

Molemmissa makuuhuoneissa yksi seinä on pelkkää kiinteää vaatekaappia, mihin mahtuu todella paljon tavaraa. Kauniit alkuperäiset 50-lukulaiset ovet säilytetään, mutta niissä on tylsät uusitut vetimet, eli ne vaihdetaan paremmin ajan henkeen sopiviksi lankavetimiksi. Kaappien sisukset muokataan vastaamaan tämän päivän tarpeita. 

uusikoti8

Pojan huone on hieman vanhempien huonetta pienempi. Tästä huoneesta tulee varmasti yksi lemppareistani, lastenhuoneeseen kun voi keksiä kaikenlaista hullua ja leikkimielistä. 

uusikoti9

Eteinen on tilava ja sieltäkin löytyy useampi kiinteä iso vaatekaappi, jotka muokataan entistä toimivammiksi. 

uusikoti91

Ja kaiken kruunaa postimerkin kokoinen kylpyhuoneemme, joka on jo ristitty viehättävästi kusiluolaksi. Suunnitelmat kylpyhuoneen suhteen ovat vielä auki, koska suuren suurta budjettia sille ei ole varattu. Tällä hetkellä parhaimmalta idealta tuntuu päällekaakelointi. Allas vaihdetaan ja sen alle tulee vetolaatikosto. Altaan ja suihkun väliin asennetaan kapea lasiseinä. Peilikaapin tilalle tulee pelkkä peili, seinälle mahdollisesti joku hylly. Pyykinpesukonetta ei edes lähdetä tunkemaan tuohon tilaan, se löytää siis paikkansa keittiöstä.

Ensi viikolla olemme toivottavasti jo edenneet siihen vaiheeseen, että voidaan aloittaa remontti pikimmiten ja laittaa keittiö tilaukseen!

2 kommenttia:

 1. Meillä on Tanskassa pyykinpesukone kans keittiössä ja en vaan sinänsä käsitä sitä koska meillä on yläkerta jossa keittiö on ja puulattiat. Johan se kerran hajos ja valutti vesiä lattialle niin melko kova homma siinä oli niitä kuivata ennen ku alkaa valuun makkariin vedet ja pilaa puulattiat :D Mutta tuo olkkari on kyllä ihana! Varsinki tuo pylväs!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heli, kiva kun kommentoit! Apua, olipa teillä huono tuuri. :/ Toivotaan, ettei meille koidu ongelmia tuosta ratkaisusta. Kylpyhuone on vaan auttamattomasti liian pieni, jotta sinne saataisi kone, joka selviää lapsiperheen pyykeistä.

   Olkkari ON ihana, en malta odottaa että pääsen sinne sohvalle pötköttelemään ja ihailemaan meidän omaa pylvästä. :D

   Poista