torstai 9. maaliskuuta 2017

Pari pientä vinkkiä matkailuun

Vietimme tosiaan viime viikonvaihteen Barcelonassa, yhdessä lempikaupungeistani. Vuosien varrella matkusteluihimme on ujuttautunut tiettyjä rutiineja ja hyviksi havaittuja käytäntöjä, jotka ajattelin jakaa nyt teillekin.

barcvinkit

Katsomme etukäteen suosituksia erityisesti parhaista kasvisravintoloista ja persoonallisista kahviloista. Vaikka päämäärätön haahuilu ja spontaanit pysähdykset erilaisiin kuppiloihin ovatkin hauskoja, olemme todenneet pienen etukäteissuunnittelun olevan kuitenkin paikallaan. On meinaan aika tylsää nälkäisenä ja väsyneenä päätyä lopulta Starbucksiin ja sitten sieltä lähdettyään huomata, että kulman takana olisi ollut paljon persoonallisempi ja tarjonnaltaan monipuolisempi kahvila. Maukkaat kasvisruokavaihtoehdotkaan eivät tosiaankaan ole itsestäänselvyys, eli jos kasvissyöjä haluaa lautaselleen jotain muuta kuin fetasalaattia tai mozzarellaleipiä, on pieni googlettelu oikein hyvä idea. Esimerkiksi juurikin Barcelonassa on aivan mielettömän hyviä kasvisravintoloita, missä meidän koko perhe on syönyt oikein tyytyväisenä. Myös pöytävaraus kannattaa tehdä varsinkin viikonloppuisin! 

Jos kaupunki on meille uusi ja sen nähtävyydet must see -luokkaa, juoksemme ne yhdessä päivässä läpi. Tämä on suoraan sanottuna aika uuvuttavaa, mutta nautimme paljon enemmän rauhallisesta kaupungilla kiertelystä, kahviloissa istuskelusta ja syömisestä, kuin historiallisista kohteista. Nykytaiteen museot kiinnostavat kyllä, ja ne taitavatkin olla ainoita museoita, joihin viitsimme tuhlata aikaamme. Netistä kannattaa selvittää nähtävyyksien ruuhkaisimmat ajat ja ajoittaa visiittinsä rauhallisempiin hetkiin. Moniin kohteisiin voi myös varata liput netistä, jolloin välttyy pahimmalta jonottelulta.

barcvinkit3

Shoppailemme maltilla. Minulla on tietyt liikkeet, jotka katsastan aina matkustellessa jos siihen vain on mahdollisuus. Barcelonan matkalla nuo liikkeet olivat Sephora, & Other Stories ja Zara Home. AllSaints on myös sellainen liike, jossa käyn usein inspiroitumassa, mutta mistä harvemmin kuitenkaan ostan mitään. Parasta on kuitenkin shoppailla pienissä kivijalkaliikkeissä, joita Barcelonan vanhan kaupungin kujilla on pilvin pimein. Barcelonassa kiertely on aivan oma seikkailunsa, sillä aina löytyy uusia tutkimattomia kujia, joiden varrella on piilossa vaikka mitä helmiä: ravintoloita, paikallisten käsityöläisten luomuksia tai drinkkibaareja. 

Ja vielä muutama hyvä käytäntö. Matkaoppaista parhaiksi ovat osoittautuneet ehdottomasti Mondon oppaat. Harvoin on tarvinnut pettyä esimerkiksi Mondon ravintolasuosituksiin. Myös paikan päällä kannattaa vilkaista lehtikioskien tarjonta: usein tarjolla on lehtiä, joissa on parhaat vinkit paikallisista  uusista ravintoloista, keikoista ja vaikkapa viikonlopun markkinoista. Toisena vinkkinä mieheni heitti, että heti lentokentälle saavuttuaan kannattaa marssia ostamaan prepaid-liittymä. Vieraassa kaupungissa seikkaillessa on nykypäivänä ihan älyttömän kätevää, kun kännykästä löytyy netti. Ja viimeisenä vinkkinä: nyt aivan viime aikoina olen keksinyt, että jos hotellilta tai jopa omasta huoneesta löytyy pyykkikone, kannattaa matkan aikana kerääntyneet pyykit pestä ennen lähtöä. On aika mahtavaa kotona purkaa laukuista puhtaat vaatteet suoraan takaisin vaatekaappiin.

barcvinkit2

Miten te matkustatte? Tuleeko mieleen hyviä vinkkejä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti