perjantai 21. huhtikuuta 2017

Ajatuksia sisustuksesta

Ensi viikolla koittaa vihdoinkin muutto ja tällä hetkellä uudessa kodissa käykin kova kuhina: lattioita hiotaan, seiniä maalaillaan ja ensi viikolla asennetaan keittiö. Vaikka olemme teettäneet remontin ammattilaisilla, emme mekään ole ehtineet pyöritellä peukaloitamme. Melkeinpä kaikki vapaa-aika kuluu metsästäen niin uutta sohvaa, hyllynkannattimia kuin vessapaperitelinettäkin, piirtäen luonnoksia lamppujen paikoista ja pistorasioista, pohtien television sijoittelua sekä suihkuseinän leveyttä. Sitten klikkaillaan ostoksia koriin ja seuraavat päivät juostaan ympäri kaupunkia ottamassa niitä vastaan milloin mistäkin. Ja kokoajan jännittää, miltäköhän nämä kaikki osaset tulevat näyttämään valmiissa kodissa.

Vähitellen olemme uskaltautuneet jo haaveilemaan enemmän sisustusasioista ja yksityiskohdista. Itseasiassa sisustus ja tulevan kodin tunnelma ovat olleet suhteellisen tarkkana visiona mielessä läpi remontin, sillä joitakin asioita on todella joutunut päättämään jo ennen kuin muutamme.
 
inspis_asunto inpis_asunto3

Aikaisempi sisustusmakumme on jo parissa viimeisimmässä kodissa ollut aika tiukan mustavalkoinen ja hyvin minimalistinen. Huonekalut ja tekstiilit ovat olleet joko mustia tai valkoisia, piste. Pinnat ovat olleet sileitä ja muotoilussa on suosittu selkeitä linjoja. Lähes kaikki "turha" (kuten koriste-esineet) on karsittu minimiin. Tuo sisustustyyli on kieltämättä ollut varsin toimiva ja meidän näköinen - tai ainakin se joskus oli.

inspis_asunto1 inpis_asunto6

Nykyään tuo tiukkapipoinen mustavalkoisuus on omaan makuuni suoraan sanottuna vähän turhan helppo sisustusratkaisu ja siten myös... no, tylsä. Tällä hetkellä silmää miellyttääkin enemmän murretut sävyt, rosoiset pinnat, puiset yksityiskohdat ja teollisuushenkisyys. Mitään mahtavia väri-iloitteluja meidän kodissamme ei toki tulla jatkossakaan näkemään (rajansa kaikella, hah!), mutta rennompaan suuntaan ollaan kaiken kaikkiaan siirtymässä. Haaveena on, että kodissamme olisi useita yksityiskohtia, joita jäädä katselemaan: kauniita astioita, koriste-esineitä, leikkokukkia, rakkaimpia kirjoja, persoonallisia huonekaluja ja niin edelleen.

inspis_asunto3 inpis_asunto4

Haaveemme persoonallisesta ja teollisuushenkisestä kodista on oikeasti pienimuotoinen haaste meille minimalisteille. En edelleenkään halua mitään turhaa krääsää kotiini, mutta ehkä sellaiset arkipäiväiset käyttöesineetkin voisivat olla niin kauniita, että ne menisivät myös koriste-esineistä? Persoonallinen koti ei myöskään synny hetkessä vaan se rakentuu ajan kanssa niin uusista esineistä kuin kirpputorilöydöistäkin. Mikäli aikaisemmat kokemukset toistuvat, tulemme ostamaan ja palauttamaan useampia kattolamppuja ennen oikean löytymistä. Mattoja alamme katsella vasta kesän aikana, tauluja ei jaksa vielä edes miettiä, lastenhuoneen säilytysratkaisuista puhumattakaan.

inspis_asunto4

Tavallaan olen kyllä aika huojentunutkin siitä, että nyt laitamme kotia kaikessa rauhassa. Muuttopäivän iltana rojahdamme (uudelle) sohvallemme, läikytämme juomme siinä muutaman lasin viiniä ja sitten vähitellen alamme katsella ympärillemme, että mitäköhän sitä seuraavaksi keksisi.

Kaikki kuvat Pinterestistä. Kuvien alkulähteille pääset seuraamalla vaikkapa minun tiliäni.

2 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia!
  Industrial tyyli on myös omaa sydäntäni lähellä, eikä kuvien hillitty väripaletti todellisuudessa kovin kaukana siitä mustavalkoisesta.
  Omaan makuun ovat toisaalta myös vanhat kierrätetyt jutut, vähän retrot, muttei liian. Sellaiset talon alkuperäänkin sopivat. Esimerkiksi valaisimia en enää osta uusina, vaan keräilee pikku hiljaa käytettyjä (ja korvaan niillä sitten yksi kerrallaan talon niitä valaisimia, jotka on aikanaan tullut laitettua nimen omaan vain valonlähteiksi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätettyä tavaraa mekin pyrimme nyt hyödyntämään mahdollisimman paljon, ne tuntuvat tosiaan istuvan paremmin tämänkin talon henkeen. :)

   Poista