maanantai 3. huhtikuuta 2017

Tuleva keittiömme

Johan tässä ehti taas viikko jos toinenkin vierähtää, mutta nyt olemme vihdoin saaneet isot päätökset tehtyä ja remontti alkoi tänään!

Keittiö lienee se isoin muutos uudessa kodissamme ja sitä onkin nyt viilailtu huolella. Kävimme pyytämässä tarjoukset Keittiömaailmalta, Puustellilta, Domukselta, Kvikiltä ja Ideal-keittiöiltä. Kilpailuttaminen kannatti, sillä useamman keittiötoimittajan puheilla käyminen kartutti itsellekin tietoa ja näkemystä siitä, mikä on mahdollista ja millaisista osista juuri meidän unelmiemme keittiö koostuu. Kun tuo näkemys alkoi olla selvillä, oli paljon helpompi ja nopeampi käydä neuvotteluita, kun aika pitkälti samalla paketilla pyysimme tarjoukset joka paikasta. Loppujen lopuksi päädyimme Idealiin, sillä hinta, laatu, toimitusajat sekä palvelu ylipäätään vakuuttivat meidät, että tässä se on. Keittiötoimittajalta tulee tosin vain kalusteet. Kodinkoneet, hanan ja altaan tilaamme muualta.

Mieheni hahmotteli yksi ilta tulevaa keittiötä, kun suunnittelimme sen valaistusta, ja tältä se suurinpiirtein näyttää:

keittio_piirros

Yläkaappeja ei tule, alakaapit ovat mattavalkoiset ja vedinuralliset. Työtaso on musta, samoin allas ja hana. Päätyseinän kaapit kätkevät sisäänsä pyykinpesukoneen, astianpesukoneen sekä jätehuollon, sivuseinälle tulee vetolaatikot aterimille ja astioille. Sivuseinälle tulee lisäksi lankuista tehdyt avohyllyt, joissa säilytämme käyttöastiat. Kuvasta itseasiassa puuttuu yksi kapea ja korkea kaappi, joka tulee integroitujen jääkaappipakastimien viereen. Sinne järjestelemme kaikki kuiva-aineet.

Säilytystilaa on todella vähän, mutta emme halunneet luopua haaveestamme yläkaapittomasta keittiöstä. Ensimmäinen ratkaisumme on yksinkertainen: karsimme tavaran määrää rutkasti. Säilytystilaa tulee onneksi vielä tuomaan tarjoiluvaunu, jossa säilytämme sellaiset ruoanlaittovälineet, joilla leikkiminen ei ole vaarallista tai muuten vanhempien hermoja raastavaa (kaikessa suunnittelussa kun täytyy huomioida myös erittäin ehtiväinen kaksivuotiaamme).

Valaistukseksi olemme suunnitelleet yksinkertaisia erikokoisia halogeenilamppuja, jotka roikkuvat työtason yllä. Kuvasta ei myöskään käy ilmi päätyseinän lopullinen ilme. Se ei jää aivan valkoiseksi, vaan siihen tulee upea harmaansävyinen tiiliseinä.

Ruokailutilaan kaavailemme suurta lankkupöytää, jonka yläpuolella roikkuu kaksi teollisuushenkistä lamppua, kas näin:

ruokailutila

Tällä hetkellä suunnittelemme jo olohuonetta ja makuuhuoneita. Tämän postauksen myötä varmasti saakin jo vihiä visiostamme sisustuksen suhteen. Koko asunnon sisustus kuitenkin muotoutuu varmasti vielä pitkään muuttomme jälkeen ja niin pitääkin. On varmasti ihan hyvä asua uudessa kodissa hetken ja makustella, mitä tarvitsee ja mikä näyttäisi hyvältä. Liian usein olemme jo ennen muuttoa tai heti sen jälkeen sisustaneet kauhealla kiireellä (jotta asunto olisi valmis ennen tupareita, krhm..). Tuolloin olemme tehneet liikaa kompromissiratkaisuja ja päätyneet asumaan kodissa, joka voisi olla suoraan Ikean katalogista. Tällä kertaa sisustellaan rauhassa ja kun kaikki huoneet alkavat joskus vuosien päästä näyttää valmiita, onkin aika aloittaa alusta. Eikös se niin mene, heh? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti