torstai 18. toukokuuta 2017

Keittiö

Kovasti on jo tehnyt mieli kirjoitella uudesta kodistamme, mutta remontti odottelee edelleen loppusilauksiaan. Keittiö kuitenkin alkaa näyttää pieniä fiksauksia lukuunottamatta jo aika valmiilta ja sehän olikin se suurin muutoskohde tässä asunnossa.Keittiöstä tuli juuri sellainen kuin haaveilimme. Katseenvangitsijana toimii tuo upea tiiliseinä, joka toteutettiin Wienerbergerin Rustica Oud Leerne -tiililaatoilla. Saimme blogiyhteistyön merkeissä alennusta laatoista, ja kirjoittelenkin niistä sekä niiden asennuksesta vielä oman postauksen, mikäli sieltä löytyy muitakin tiiliseinästä haaveilevia.

uusikeittio9 uusikeittio2

Pyykinpesukone, tiskikone ja kylmälaitteet ovat integroituina ja uuniksi valitsimme mustimman yksilön mitä löytyi. Hana on Tapwellin ja allas Frankelta. Keittiön kalusteet tilasimme Ideal-keittiöiltä, ja kaikki kodinkoneet, altaan ja hanan tilasimme erikseen muualta. Kodinkoneet tilasimme Virosta Koneluxilta, mikä tuli huomattavan paljon edullisemmaksi kuin Suomesta tai keittiöntoimittajalta tilattuna. Liesituulettimen ostimme Ikeasta, sillä sen muotoilu, sävy ja hinta vastasivat toivottua. Lamput hommattiin Clas Ohlsonilta, joten niidenkin hinta jäi varsin siedettäväksi! Kaikessa pyrittiin pääsemään mahdollisimman edullisesti tyylistä kuitenkaan tinkimättä.Upeat lankkuhyllyt ovat Romuritarilta. Meille on jo ennen asunnon löytymistä ollut selvää, että haluamme joskus vielä mittatilauksena tehdyn lankkupöydän keittiömme keskipisteeksi. Nyt kun muutto oli käsillä ja aloimme katsella lankkupöytiä, keksimme että avohyllyt samasta lankusta sopisivat tyyliin. Tilasimme siis käsitellyt mäntypuiset lankkuhyllyt keittiöön ja siinä samalla myös olohuoneen puolelle kirjoja varten. Tarjouspyyntöjä eri paikkoihin tehdessämme Romuritarin palvelu osoittautui niin erinomaiseksi, että oli helppo valita heidät ja lämmöllä heitä myös suosittelen. Se suurin haaveemme eli lankkupöytä saadaan toivottavasti tilaukseen kesän aikana. Nyt kun remontissa tulikin yllättäviä kuluja, jouduimme laittamaan pöydän tilauksen hetkeksi jäihin.Lisää säilytystilaa saimme, kun mies löysi Amazonista meille täydellisen tarjoiluvaunun. Tuohon mahtuu kätevästi niin kattilat, keittiön tekstiilit kuin leipälaatikkokin.

Nyt keittiö kaipaakin (sen lankkupöydän lisäksi…) jonkunlaista mattoa lattian suojaksi. Tuohon tilaan täydellisimmin sopisi neliön mallinen matto, mitoiltaan noin 180x180cm. Vaan eipä ole sellaisen löytäminen kovinkaan helppoa. Tämä House Doctorin matto kiinnostaisi kovasti, mutta se, ettei sitä suositella pestäväksi, rajaa maton pois lapsiperheen keittiöstä. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan! Etsinnässä siis edellä mainituilla mitoilla mieluiten vaalea, ehkäpä harmaa matto, joka voi olla yksivärinen tai kuviollinen, ja sen täytyy olla helposti puhdistettava. Tähän mennessä on käyty läpi mm. Elloksen, Hobby Hallin, Jotexin, CarpetVistan ja suurimpien huonekaluliikkeiden valikoimat. Tuleeko teille mieleen muita liikkeitä, varsinkin netissä?

Laitetaan nyt loppuun vielä pieni ennen ja jälkeen -vertailu keittiöstä. Kuvakulma ei nyt ole aivan sama, mutta huiman muutoksen näkee kyllä näistäkin. Aika hyvä, vai mitä?

5 kommenttia:

 1. Tuo tiiliseinä on hienoin ja erikoisin rempassanne.

  VastaaPoista
 2. Upea uusi keittiö! Mahtavan muutoksen teitte.

  VastaaPoista
 3. vau! Todella tyylikästä ja persoonallista. Itsekin haaveilen, että joskus voisi teettää remontin ja tehdä asunnosta enemmän omaan makuun sopiva.

  VastaaPoista
 4. Hei! Teillä on tiiltä lieden kohdalla, jääkö lieden rasvat kiinni seinään?
  T myös tiiliseinää haaveileva

  VastaaPoista